Sidor

onsdag 6 juni 2012

Rabarberkompott!


Att få frossa i rabarber den här årstiden är så härligt!! Det finns så mycket som man kan göra med rabarber förutom paj och saft.
Till våffelhänget på altanen ikväll kokades god kompott på just rabarber.
Tillsammans med vaniljkesella är den en fröjd!

Såhär gör du:

Skiva 400 g rabarber, lägg i en gryta tillsammans med 1 dl vatten och 2 dl socker. Skicka med en kanelstång och lite vanilj.
Låt koka och småputtra i ca 15 minuter.
Ta bort kanelstånegn och häll upp på burk.
Klart att njutas.

Godare än den ser ut på bild...

En härlig dag önskar jag! Ledig dag mitt i veckan är värt att firas!!
Vi ska ut på grillunch med efterföljande utflykt! Det blir fint det!

2 kommentarer:

Queen of Kammebornia sa...

Rabarber är underbart!

CreandoPhoto sa...

Tack massor! Ska testas. Älskar rabarber i alla former :)

Kramar Kicki